Werkstoffen2018-11-13T17:04:36+00:00

“Beautiful skin requires commitment not a miracle.”

Aloë Vera

Bevat meer dan 200 voedingsstoffen..
Er is een reden dat aloë vera gel het vertrouwen geniet als ingrediënt in alledaagse producten. En deze reden gaat duizenden jaren terug. Vroegere beschavingen vereerden deze bijzondere plant voor haar weldadige werking. De legendarische werking is door de tijd heen doorgegeven, versterkt door wetenschappelijke innovatie en eeuwen van ervaring.

Witte thee

Hiervoor worden alleen de eerste jonge knoppen van de theeplant geplukt, die binnen 48 uur worden gebruikt. De knoppen worden gebrand bij een temperatuur van 32˚C graden en omwikkeld met papier. Daarna wordt de thee twee dagen opgeslagen in houten kisten en nog twee maal op lage temperatuur gebrand. De thee heeft naast een antioxidantwerking een kalmerend effect op de huid.

Jojoba

Groeit in de woestijnen van Noord-Mexico en Zuid-Arizona, waar de temperatuur kan oplopen tot wel 60˚C. Indianen gebruikten Jojoba-olie als wondermiddel. De zaden van de Jojobastruik bestaan voor 50% uit een vloeibare was die ‘olie’ wordt genoemd. Deze olie, gewonnen door het persen van zaden, is licht en rijk aan onverzadigde vetzuren. Jojoba wordt goed door de huid opgenomen en hydrateert de bovenste huidlaag uitstekend. Bovendien vertraagt Jojoba de afgifte van talg en is hierdoor uitermate geschikt voor de verzorging van ieder huidtype.

Komkommer

Het sap van de komkommer werkt ontspannend en versterkt de huid. Het helpt onder meer bij een vermoeide huid en zonnebrand.

Chiazaad

chia is zaad van een Salvia soort, de Salvia Hispanica. Het zaad is de rijkste bron van Omega 3 vetzuren uit de natuur.Verder bevat het zaad enorme hoeveelheden vezels, antioxidanten, calcium en ijzer. Door het zaad te weken in hydrolaat, thee of water gaan de zaadjes een gel vormen. De goede eigenschappen van de shia zaadjes vormen een gel die superzacht aan voelt op de huid. De gel is verzachtend, voedend en hydraterend. Deze gel is uniek, omdat deze dus 100% natuurlijk is. Het is het eerste echte 100% natuurlijke gelmasker zonder emulgator en conserveringsmiddel.

Zijde

Zijde is de koningin onder de stoffen en is een natuurlijk materiaal. Zijde wordt door de zijderups geweven in de vorm van een cocon. De zijde bestaat uit lange gladde vezels waardoor het zeer zacht op de huid aanvoelt. Zijde bevat eiwitten die de huid elastisch en zacht maken.

Bij gebruik van zijde, Shia en een aromatische serum, huidolie of balsem zal de huid echt zijdezacht worden, al na één behandeling.